Web Analytics Made Easy - Statcounter

درپی ریزش سهام‌ها در بورس و کاهش شدید سرمایه سهامداران در بازار سرمایه و ایجاد رکود در خرید و فروش سهام‌ها، منجر شد تا سیاست‌گذار طرح اعطای کارت اعتباری سهام عدالت را در دستور کار خود قرار دهد.

خبرگزاری میزان - آنا نوشت: پس از ریزش سهام‌ها در بورس و کاهش شدید سرمایه سهامداران در بازار سرمایه، و از سوی دیگر ایجاد رکود در خرید و فروش سهام‌ها، سیاست‌گذار تصمیم گرفت تا برای افرادی که نیاز به تبدیل سهام خود به نقدینگی هستند و امکان فروش به دلیل رکود در بازار میسر نیست، طرح اعطای کارت اعتباری سهام عدالت را در دستور کار خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین اساس، مسئولان تصمیم گرفتند به مشمولان سهام عدالت هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم کارت اعتباری اعطا کنند تا افراد بتوانند به این نحو از دارایی خود بهره‌مند شود.

چه کسانی مشمول دریافت کارت اعتباری نمی‌شوند؟

متقاضیان دریافت کارت اعتباری سهام عدالت می‌توانند از طریق افتتاح حساب در بانک ملی یا تجارت کرده در خواست دریافت وام خود را ثبت کرده و تشکیل پرونده دهند. همچنین سهامداران باید در سامانه سجام ثبت‌نام کرده باشند، مراحل احراز هویت را طی و سپس در بانک ثبت‌نام کنند. مشمولان سهام عدالت که شرایط عمومی دریافت تسهیلات را در بانک دارند، می‌توانند این تسهیلات را دریافت کنند.

همچنین یکی از شرایط دریافت کارت اعتباری سهام عدالت این است که سهام فرد نباید توقیف شود. یعنی اگر یک مرجع قانونی به شرکت سپرده‌گذاری نامه‌ای ارسال کند که بر اساس آن سهام فرد توقیف شود، سهامدار نمی‌تواند کارت اعتباری دریافت کند. علاوه بر این مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، حتی اگر یک سهم از پرتفوی سهام عدالت خود را به فروش رسانده باشند، قادر به دریافت کارت اعتباری نیستند. همچنین سهامدارانی که متقاضی دریافت کارت اعتباری سهام عدالت هستند، باید پیش از ورود به سامانه بانک، حتما تغییر کارگزاری ناظر را در پرتفوی سهام عدالت خود فعال کنند.

اگرچه به گفته مسئولان، مذاکرات با ۱۰ بانک برای ارائه خدمت مذکور از طریق آن‌ها ادامه دارد، اما تاکنون فقط دو بانک ملی و تجارت برای اعطای کارت اعتباری اعلام آمادگی کرده‌اند؛ بنابراین مشمولان برای دریافت کارت اعتباری فقط باید به یکی از این دو بانک مراجعه کنند. برای سیر مراحل دریافت وام نیازی به مراجعه حضوری نبوده و همه مراحل به صورت الکترونیکی و از طریق اپلیکیشن انجام خواهد شد.

مشمولان در مرحله نخست حتما باید در سامانه سجام به نشانی www.sejam.ir ثبت‌نام کرده باشند تا اطلاعات هویتی آن‌ها ثبت شود. پس از آن برای دریافت کارت اعتباری از بانک ملی، مشمولان مستقیم باید بانک ملی را به عنوان کارگزار خود انتخاب کنند (می‌توانند از طریق تغییر کارگزار ناظر این کار را انجام دهند) سپس مشتریانی که بانک ملی ایران را به‌عنوان کارگزار سهام عدالت خود انتخاب کرده‌اند می‌توانند تا ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت خود را تسهیلات کارت اعتباری (دو میلیون تومان تا سقف ۱۰ میلیون تومان) درخواست کنند.

بازپرداخت تسهیلات کارت اعتباری سهام عدالت در اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ ۱۸ درصد درنظر گرفته شده است، البته در صورتی که کل مبلغ تسهیلات تا ۳۶ روز پس از دریافت آن به صورت یکجا بازگردانده شود، سودی به آن تعلق نخواهد گرفت.

نکته مهم در دریافت وام سهام عدالت این است که کارت اعتباری فیزیکی نیست بلکه نشان بانک است و جز برای خرید کالا‌های داخل فروشگاه طرف قرارداد با بانک استفاده دیگری ندارد و نمی‌توان آن را به پول نقد تبدیل کرد. باید به این نکته توجه شود که افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند، وام ۱۴ میلیون تومانی و افرادی که سهام ۵۰۰ هزار تومانی دارند، وام هفت میلیون تومانی دریافت خواهند کرد.

روند اعطای کارت اعتباری سهام عدالت به مشمولان ادامه دارد

سمیه محمدی با تاکید بر اینکه روند اعطای کارت اعتباری سهام عدالت به مشمولان این سهام همچنان ادامه دارد، می‌گوید تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار درخواست از سوی دو بانک ملی و تجارت برای دریافت کارت اعتباری به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ارسال شده است. البته ممکن است درخواست‌هایی که به بانک‌ها ارسال شده است بیشتر باشد، اما بانک‌ها فقط درخواست افراد واجد شرایط را به شرکت ارسال می‌کنند.

به گفته وی اگر درخواست‌ها در روز کاری ارسال شود، کار‌های مربوطه در شرکت انجام شده و دوباره به بانک ارجاع داده می‌شود و بانک باید مابقی امور را انجام دهد. پس از آن افراد می‌توانند از طرقی که بانک‌ها اعلام کرده‌اند، از کارت اعتباری استفاده کنند. البته به غیر از بانک تجارت و ملی با ۱۴ بانک برای این منظور تفاهم نامه امضا شده است و بانک‌ها به شدت پیگیری این جریان هستند.

مدیر پروژه کارت‌های اعتباری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درمورد مبلغ کارت اعتباری می‌افزاید مبلغ مشخص نیست. درواقع متقاضیان ۵۰ درصد ارزش قابل معامله سهام عدالت را وام دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر ۶۰ درصد سهام عدالت قابل معامله است و متقاضیان ۵۰ درصد از این ۶۰ درصد را وام دریافت می‌کنند. مبلغ آن نیز با توجه به شرایط بازار و روند صعودی یا نزولی بازار، متغیر و افزایشی و کاهشی است. این فرایند برای سهام داران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت صدق می‌کند.

به گفته محمدی، مشمولان می‌توانند با مراحعه به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه میزان دارایی خود را مشاهده کنند.

بر اساس این گزارش، امکان دریافت وام سهام عدالت برای مشمولان از اواسط زمستان سال گذشته فراهم شده است و سهام داران می‌توانند با مراجعه به دو بانک تجارت و ملی این وام را که فیزیکی و نقدی نیست را دریافت کنند و اگر طی یک ماه مبلغ توسط فرد بازگردانده نشد، در اقساط ۳۶ ماهه باید تسویه شود.

بیشتر بخوانید: یک سهم جدید به سبد سهام عدالت اضافه شد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: سهام عدالت اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سهام عدالت اعطای کارت اعتباری سهام عدالت دریافت کارت اعتباری سهام عدالت خود دریافت وام بانک ملی دو بانک سهام ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۶۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت باشگاه پرسپولیس، در روزهای اخیر مطالب نادرستی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط به اطلاع می‌رساند؛ مطابق ماده یک آئین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوصی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلاً در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذیربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیأت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود.

کد خبر 6092083

دیگر خبرها

  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • ‏جزییات پرداخت ارز حجاج/ ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع